Get Answers to your Appliance Repair Questions

Washer Parts  ·   Dryer Parts  ·   Refrigerator Parts  ·   Dishwasher Parts  ·   Range/Cooktop/Oven Parts  ·   All Appliance Parts 

Author Topic: Whirlpool Duet NO HEAT! Control board bad?  (Read 3320 times)

Offline Fix ME

  • VIP Member
  • Member Since: Dec 2010
  • Posts: 4
Whirlpool Duet NO HEAT! Control board bad?
« on: December 21, 2010, 01:09:54 AM »

I have been trying to fix my Whirlpool Duet. No heat but still runs I have tested, element, all heat sensors and break sensors. I have 240v to the dryer and am very competent when it comes to electronics. Now what I have read is that the relay on the control board may be bad. I have tested it with the power on. I get 120 on the black to ground, I get 120 on red to ground but I get 100v when wires are plugged into relay and tested through it. Am I testing the relay right or should I be testing wires off relay for 240v? Also can the relay be de-soldered and have a new one soldered on? I can do this if it is de-solderable.

Here is the page I found u guys on hopefully it might clue anyone in on my situation which is the exact same.

http://appliancejunk.com/forums/index.php?topic=2284.0

Offline Fix ME

  • VIP Member
  • Member Since: Dec 2010
  • Posts: 4
Re: Whirlpool Duet NO HEAT! Control board bad?
« Reply #1 on: December 21, 2010, 02:34:31 AM »
OK so I took the circuit board out looked to see how difficult it would be to solder. I put it back in just to double test the relay. Well It tested fine and the dryer works now. I dont know what I did but it fixed it for now.