Get Answers to your Appliance Repair Questions

Disclosure: This website contains affiliate links, Meaning I get a commission if you decide to make a purchase through my links, at no cost to you.

Washer Parts  ·   Dryer Parts  ·   Refrigerator Parts  ·   Dishwasher Parts  ·   Range/Cooktop/Oven Parts  ·   All Appliance Parts 

Author Topic: Roper washer won't fill  (Read 3226 times)

Offline targetman

  • VIP Member
  • Member Since: Mar 2015
  • Posts: 7
  • Country: us
Roper washer won't fill
« on: March 25, 2015, 05:38:48 AM »

I have a Roper model # RTW4640YQ1.  The machine is just over a year old and it won't fill with water.  I'm not getting power to the valve.Is there something else that could be preventing the PCB from powering to solenoid?

Offline johnboy3

  • Technician
  • Member Since: Nov 2012
  • Posts: 334
  • Country: us
Re: Roper washer won't fill
« Reply #1 on: March 25, 2015, 09:43:27 AM »
What have you done already?  Best to start by checking error codes, that will help locate the problem.  The no fill is a symptom, not a problem.

Offline dab147315

  • Technician
  • Member Since: Oct 2010
  • Posts: 5161
  • Country: us
Re: Roper washer won't fill
« Reply #2 on: March 25, 2015, 09:49:40 AM »
« Last Edit: March 25, 2015, 09:51:35 AM by dab147315 »

Offline dab147315

  • Technician
  • Member Since: Oct 2010
  • Posts: 5161
  • Country: us
Re: Roper washer won't fill
« Reply #3 on: April 03, 2015, 07:58:01 AM »
What did you find wrong with the washer?
« Last Edit: April 03, 2015, 07:58:13 AM by dab147315 »

Offline targetman

  • VIP Member
  • Member Since: Mar 2015
  • Posts: 7
  • Country: us
Re: Roper washer won't fill
« Reply #4 on: April 04, 2015, 09:07:17 PM »
I didn't find anything.  I could not see that it had any code.  I placed the machine in auto test mode and its been working ever since.

Offline dab147315

  • Technician
  • Member Since: Oct 2010
  • Posts: 5161
  • Country: us
Re: Roper washer won't fill
« Reply #5 on: April 04, 2015, 09:14:53 PM »
Thats good to here.Thanks for letting back to us.Also if it acts up again do the calibration mode.Everyone i touch i aways do that after i fix it.
« Last Edit: April 04, 2015, 09:29:12 PM by dab147315 »