Get Answers to your Appliance Repair Questions

Washer Parts  ·   Dryer Parts  ·   Refrigerator Parts  ·   Dishwasher Parts  ·   Range/Cooktop/Oven Parts  ·   All Appliance Parts 

Author Topic: LG model LDF7920ST - fixed OE error, now getting LE error  (Read 3029 times)

Offline Dave Tucker

  • VIP Member
  • Member Since: Feb 2014
  • Posts: 1
LG model LDF7920ST - fixed OE error, now getting LE error
« on: February 09, 2014, 12:43:49 PM »

Hi, I was getting OE error and was not draining so I removed the drain piped and cleaned it out.  while I had the side panel off, I noticed one part was all gummed up with black sticky grease.  It was a part with wire connections on top and some floats inside that activated the switches.  It was so gummed up that the floats wouldn't move.  I removed that part, took the floats out and cleaned it as well as the connecting hoses.  I put everything back together and am now getting LE error.  I checked the motor blade in my sump assembly and it spins freely so I know that the motor isn't blocked.

It is possible that I slightly kinked the water supply hose as it's a copper line and I had a heck of a time getting it out and then putting it back on when I slid my dishwasher back in the cupboard.  Is there a chance that if I replace this copper line that it will fix my new problem?  Or does it sound like I may have broken something else while cleaning for my original problem.

Some more information: I am getting water in the dishwasher, I was able to run a 'rinse cycle' successfully, but am now getting the LE error every time I try an cycle.
LDF7920ST

Offline niobrara

  • Technician
  • Member Since: Sep 2009
  • Posts: 1262
Re: LG model LDF7920ST - fixed OE error, now getting LE error
« Reply #1 on: February 09, 2014, 01:19:16 PM »
Check your wiring sensor is not detecting motor movement

Offline AJ

  • Technician
    Administrator
  • Member Since: Jun 2007
  • Posts: 10957
  • Country: us
    • ApplianceJunk.com - Appliance Repair
Re: LG model LDF7920ST - fixed OE error, now getting LE error
« Reply #2 on: March 09, 2014, 12:21:26 PM »
Get it fixed? What did you end up finding wrong?


 :popcorn: