ApplianceJunk.com

Forum Index => Washer Repair => Topic started by: JPG on February 17, 2010, 02:36:07 PM

Title: transmission / pulley
Post by: JPG on February 17, 2010, 02:36:07 PM
Hello:

I have a question on this washer... between the pulley and the transmission on bottom of washer is not tight. it seems over time it gets a click between each direction of agitation. the transmission was replaced 4 months ago but is outof warranty now. could that be just a bad pulley mayb a few of its teeth are missing? thats what it seems like...

If I change the xmission is there any thing else I need seals? pulley? etc. I noticed this happens on all ge washing machines over time the clicking just gets to loud..   tks     Jpg

Model wjre5550h1ww
Title: Re: transmission / pulley
Post by: JWWebster on February 17, 2010, 02:57:38 PM
their aint no transmission in that thang

Hydrowave washer (http://docs.google.com/fileview?id=0B5If-wTgYWH5MmRhYTM3ODMtMzIwMC00OTY3LTk2NzItZWYxMGFiZTVlMDM1&hl=en)
Title: Re: transmission / pulley
Post by: JPG on February 17, 2010, 03:10:01 PM
Hi yea I think they call it a shifter or something ? Have u seen this problem n these washers???  tks  JPG
Title: Re: transmission / pulley
Post by: JPG on February 17, 2010, 03:56:18 PM
Thanks for the manual !!I'm still not sure whats broken but it makes a lot of noise durning agiatation with that banging back and forth n the pulley area. would a bad motor / inverter do it or is most likely the shifter???   tks  JPG
Title: Re: transmission / pulley
Post by: JWWebster on February 17, 2010, 06:17:12 PM
Something might be in between. I think I read somewhere that you will hear the banging at the Start of the cycle and that is normal because the brain is doing a test to make sure the tub is in the proper position.