ApplianceJunk.com

Forum Index => Range, Oven & Cooktop Repair => Topic started by: SacramentoBrian on June 01, 2012, 01:53:30 PM

Title: Ignitor's not working
Post by: SacramentoBrian on June 01, 2012, 01:53:30 PM
I'm not sure of our exact model, I grabbed the user's guide for our stove before leaving for work this morning so it's either a MGR5870, MGS5770, or MGS5870.  The other day we were getting ready to cook and none of the 4 burner's would come on.  They all had gas coming out but there was no ignition sound, no sparks coming from all 4 ignitors.  The user guide was useless in this, can I fix this myself?  What do I need to do?  Thanks for any input.
Title: Re: Ignitor's not working
Post by: bigbuck on June 01, 2012, 03:39:47 PM
I would make sure you have electric to the power cord 1st, may be the spark module.

Sent from my MB865 using Tapatalk 2
Title: Re: Ignitor's not working
Post by: JWWebster on June 01, 2012, 08:44:59 PM
Back side of the stove is an access panel to get to the spark module
Title: Re: Ignitor's not working
Post by: SacramentoBrian on June 04, 2012, 11:01:12 AM
Thanks guys, funniest thing though, yesterday morning I was going to heat up some water and found the ignitors to be working fine again!  This was after several days of nothing, not even a click.  Now they all work like normal.  I just wonder if this is a warning sign that it's thinking about going out for good. 
Title: Re: Ignitor's not working
Post by: JWWebster on June 04, 2012, 02:09:05 PM
Sometimes when a pot gets boiled over the water will get to the stove and after it drys out a day or 2 later it all works again. seen it.